torstai 6. lokakuuta 2011

Syksy on tullut

Kai se pitää vain hyväksyä että syksy on tullut, lehdet on keltaiset, ulkona on koleaa ja märkää, ja joka toinen päivä lenkillä tulee vettä enemmän tai vähemmän. Mutta tämähän ei Jerryä haittaa, ja omistajakin on paremmalla tuulella kunhan vaan pukeutuu oikein:)

Viime perjantaina oli ensimmäiset treenit uudessa seurassa, paljon on asioita opittavana. Ensinnäkin Jerryn haukkuminen. Olen antanut sen aika vapaasti käyttää ääntä treenien aikana kun siitä ei ole sanottu. Nyt kuitenkin pyritään hiljaisuuteen, mikä on tavoiteltavaa (räksyttävä koira on rasittava!) ja ohjeetkin kuulee paremmin kun Jerry on hiljaa. Eli Jerryn pitää pystyä menemään maahan (palkkaan lähes koko ajan). Namitkin meinasivat loppua kesken kaiken. Toiseksi kontaktit, tähän saakka olen pyytänyt hidastamaan ja palkannut kädestä lopussa. Nyt otamme käyttöön namialustat maassa heti kontaktin jälkeen, jonne saa juosta kovaa. Kolmanneksi kierrot. Tiedän, että niitä pitää harjoitella, mutta vasta eilen illalla ymmärsin että Jerry ei sittenkään osaa kierto-käskyä, ainostaan jos remmi on kiertynyt jonkun ympärille. Eli paljon on treenattavaa, mutta hyvällä tavalla! Muut koirat ovat suurinpiirtein samantasoisia, nyt paikalla oli bordercollie, kelpie ja kääpiövillakoira, muutama puuttui treeneistä.

Sunnuntaina kävimme pitkästä aikaa haku treeneissä, Eeva tuli Mikon ja Ainon kanssa Landbohon, ja treenasimme kaksin. Pidin Jerryn hihnassa, kun edellisestä kerrasta oli lähes 2 kk. Olin yllättynyt kuinka hyvin Jerry löysi Eevan ja söi vieläpä namitkin, tätä olisi kiva treenata säännöllisemmin jos vaan aika riittää. Paikalla oli paljon autoja, mutta saatiin treenata rauhassa. Ei näkynyt hirvestäjiäkään:)

Tiistai-iltana käytiin Jossun ja Figon kanssa harjoittelemassa vapaasti, treenattiin uusia juttuja ja sain pienen väännön jälkeen kepit ohjattua väärältä puolelta, mikä oli työvoitto. Sen verran täytyy vielä auttaa että pitää käden pään korkeudella niin pujottelu sujuu hyvin. Menin myös kerran Figon kanssa radan, mikä oli aika jännän tuntuista. Figo on parsoni, eli mini, ja tuntui että ei koiraakaan meinannut nähdä radalla kun on tottunut näkemään niin paljon sitä koiraa.

Pennut pääsivät 5-viikoissynnttäreiden kunniaksi viikonloppuna tutkimaan Ionien ja Alfin puutarhaa, kuvia tutkimusretkeltä:

Pojat suunnittelevat pihan valloitusta
Tutkimusretki on käynnissä siskon kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti