lauantai 29. lokakuuta 2011

Syyskiireitä

Uuden seuran myötä agitreenit ovat olleet erilaisia kuin ennen, voisi sanoa että toiminta on järjestäytyneempää. On ollut jotenkin jännää olla treeneissä, ja se näkyy ainakin omassa ohjauksessa. Edellisen viikon perjantaina oma ohjaaja ei päässyt vetämään treenejä, ja paikalla oli toinen ohjaaja. Jollain tavalla sain enemmän irti hänen ohjauksesta ja treenien jälkeen oli oikein onnistunut olo:) Kierrotkin toimi paremmin, mutta tuli myös ilmi selkeästi, että Jerryn fyysikan pitää vielä parantua. Radalla oli kohta, jossa oli suora aita - pituus ja tämän yhdistelmän jälkeen n. 4 metrin päässä aita 90 asteen kulmassa pituuteen nähden. Kun aita oli 45 cm korkeudella, niin Jerry tiputti sen joka kerta. Vasta kun rima laskettiin 10 cm alemmas, niin Jerry pystyi hyppäämään aidan ilman tiputusta. Haasteena oli se, että aidan ja pituuden jälkeen koiralla on todella kova vauhti, ja sitten käännytään ja hyppy tulee heti vastaan eli koira ei ole suora hypyn aikana. Huomasin muuten namien tärkeyden kiertojen harjoittelemisessa, oikeissa treeneissä oli oikein läskistä herkkua ja omatoimitreeneissä nakkeja. Nakit eivät selkeästi olleet tarpeeksi herkullisia Jerryn mielestä jotta kierrot kannattaisi tehdä kunnolla ja Jerryn mielestä kiertojen harjoittelu on todella tylsää. Täytyy pitää huippunamit ja hyvät lelut mukana kun tietää harjoittelevansa kiertoja.

Sunnuntaina mentiin Vantaan Teknobulevardille hakutreeneihin Hannan & Milon & Patun kanssa. Sää oli haastava, ei tuullut lainkaan ja hajuhaku ei toiminut yhtä hyvin kuin edellisellä kerralla mutta Jerryllä oli kivaa. Piti mennä todella lähelle ukkoa että Jerry haistoi ukon, ja luulen että muutamalla kerralla oltiin niin lähellä että Jerry sai näköyhteyden ukkoon. Saatiin kuitenkin hieman lähetysmatkaa kasvatettua, ei ihan keskilinjalta kuitenkaan mutta vähän kaumpaa. Ja Jerry eteni hienosti suoraan ukon luokse.

Tiistaina oltiin Jossun ja Figon kanssa omatoimitreeneissä, ja mun pasmat meni sekaisin kun töiden ja ratsastuksen jälkeen olin varautunut että saadaan treenata kaksin, mutta tällä kertaa saatiin pari belgiä mukaan. Vähän treenattiin tosiaan kiertoja ja kokeilin kuinka Jerrylle toimii targetti keppien päässä. Ei ainakaan alkuun kauhean hyvin kun yritti lähteä kesken keppien targetille, mutta ehkäpä muutamien toistojen jälkeen tajuaa idean. Ajattelin jos tällä saisi Jerryyn vauhtia ja samalla asennon paremmaksi - pään hieman alemmas ja vauhdin eteen eikä ylöspäin keppien aikana. Eilen emme päässeet treeneihin kun minulla venähti töissä:/

Melkein kaikki pennut ovat nyt uusissa kodeissa, ainoastaan Ionielle ja Alfille jäävä merletyttö Money ja trikkipoika Blixten ovat jäljellä, Blixtenkin on lähdössä uuteen kotiin. Pennut kävivät silmätarkissa ja olen oikein tyytyväinen tulokseen kun on 5 tervettä ja yhdellä oli min. crd.

Syksy tulee olemaan täynnä toimintaa, ja tänään saatiin menopeliin vaihdettua talvirenkaat eli nyt saa pakastua. Kuulemma viime vuonna pysyvä lumi tuli tällä viikolla eli tosi aikaisin. Pitäisi hetken päästä lähteä Anitalle visiitille katsomaan Jerryn velipoikaa, isukkia ja mammaa. Ihana kun on paljon tekemistä pimenevässä syksyssä niin ei iske syysmasennus toivottavasti kovin pahasti, mutta on myös ihana olla kotona mistä Jerry näyttää mallia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti