sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Luonnetestissä

Lauantaina koettiin jännittäviä hetkiä, kun oltiin Jerryn kanssa luonnetestissä. Aika ei ollut optimaalinen kun oli koko edeltävän viikon ulkomailla koulutuksessa, ja Jerry oli hoidossa, mutta selvittiin kuitenkin:)

Olimme päivän viimeisiä,  ja testi alkoi kolmen aikaan. Olin paikan päällä ajoissa, ja ehdin näkemään yhden koiran testin, joka hieman vähensi omaa jännitystä. Testi alkoi mukavasti, Jerry pyöri omaan tapaansa kaikkialla minne yletti kun puhuin tuomareiden kanssa ja kävi tervehtimässä molempia. Leikkiminen ei sitten huvittanutkaan, keppi ei kiinnostanut lainkaan ja vasta kun oma naru kaivettiin esiin niin näytti pientä mielenkiintoa lelua kohtaan. Leikkiminen ei ole siis vahvoin puoli, mutta muuten testi meni hyvin. Kelkan kohdalla Jerry alkuun meni minun eteen haukkumaan, ja kelkan lähestyessä siirtyi sivulle haukkumaan. Kun kelkka pysähtyi niin Jerry päätti että se ei ole enää huomionarvoinen ja keskittyi kaikkeen muuhun, kuten esim. vieressä olevaa kikkareeseen. Vaihdettuani puolta ja käytyäni kyykkyyn tuli kuitenkin nuuhkaisemaan ukon hihaa tyyliin "mitäs tästä, näin sen jo aikaa sitten". Puolustaminen meni hyvin, reagoi tuomarin uhkailuun, mutta antoi heti silittää kun tuomari lopetti uhkaamisen. Samoin pelottava tynnyri ja ylösvedettävä kangas meni ok, ei ollut mitään ihan ihmeellistä, väisti pienesti. Tämän jälkeen menimme pimeään huoneeseen, jonka arvasin olevan hieman haasteellinen Jerrylle. Pimeys ei tuottanut mitään ongelmia, mutta lähinnä Jeremias keskittyi ympäriinsä haahuiluun, ja lopulta monen kutsun jälkeen tuli luokse: ai kiva kun sä oot täällä, mut täällä on paljon muutakin mielenkiintoista:)". Kun Jerry laitettiin seinään kiinni ja tuomari tuli uhkailemaan niin ei kuulunut pihaustakaan, ja kuulin että poika oli sitä mieltä että ei tuo minulle mitään tee ja kun tuomari tuli oikein lähelle niin alkoi nuoleskelemaan huulia. Luottaa siis vahvasti siihen että ei ihmiset hänelle pahaa tee, mikä on oikein hyvä asia. Viimeisenä koetinkivenä oli laukaukset, joihin Jerry ei reagoinut ja saikin maininnan laukausvarma.

Lopputulema oli +122 pistettä ja -10 pienestä taistelutahdosta, yhteensä +112 pistettä. Minusta testi antoi Jerrystä oikean kuvan, ja tempperamentin kohdalla lukee erittäin vilkas, joka myös pitää paikkansa samoin kuin luoksepäästävyys, joka oli +3 eli hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin.

Tänään on ollut oikein leppoisa päivä, kävimme pitkällä lenkillä Mikin, Annen ja Ekin kanssa Talissa, jossa Jerry nautti ruohokentällä juoksemisesta ja hömpöttämisestä. Nyt taitaa maittaa uni molemmille, täytyy valmistautua tulevaan viikkoon.

PS. Pennut täyttivät viime viikolla kolme viikkoa, ja alkavat näyttämään oikeilta söpöläisiltä. Alf ja Ionie lähettivät uusia kuvia, joita päivitin kotisivuille, alla musta pikkupoika nimeltä Swing.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti